Bir arkadaşım vesile oldu bu kurabiyeyi yapmama, iyi ki de oldu, teşekkür ederim. Güzel bir kurabiye, gevrek ve çok hoş bir tadı var. Farklı şekillerde yapma ve süsleme imkanınız var. İster sade yapıp, üstüne çikolata sos dökün, ister çikolata sosun üstünü bolca hindistan cevizi, fındık ile süsleyin… Aslı nasıl bilmiyorum ama bir çok tarife baktım, sanırım biraz çatlamış olacak.
MALZEMELER
1 kahve fincanı kakao
2 tane yumurta ( 1 tanesinin beyazı ayrılacak )
250 g tereyağ
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 3 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
Önce iç malzemelerini hazırlayın. Yumurta akını beyaz köpük oluncaya kadar mikserle çırpın, sonra hindistan cevizini ve pudra şekerini katıp bir kaşıkla güzelce karıştırın.
Kurabiye için bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş katarak, çok sert olmayan kolay şekil alabilen bir hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar koparıp arasına hazırladığınız iç malzemeden koyarak kapatın ve yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizin. 180°-190° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Çikolata sosu hazırlamak için de çikolatayı benmari usulü eritin ve kurabiyeler soğuduktan sonra üstünü çikolata sos ile süsleyin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder