Dışarısı soğuk, yılın ilk karı yağdı ve içeri girince insan sıcak birşeyler istiyor. Şöyle ellerinin arasında, dumanı üstünde, buram buram tarçın kokuları yayılan büyük bir fincan salep mesela...nasıl olur...Bence çok güzel olur olmasına da, güzel bir salep yapmak için güzel bir salep tozuna ihtiyaç var. Bunun için çok araştırma yaptım ama tam bir salep tozu bulamadım. Hepsinin üstünde doğala özdeş salep aroması yazıyor. Ne demekse artık...bu da ayrı bir tartışma konusu ayrıca. Bunun için de birkaç yıl önce bulduğum ve diğerlerine göre daha iyi olan bir salep tarifi vermek istiyorum size, içinde salep olmayan salep tarifi...İçinde ne olduğunu bilerek içmek bana huzur veriyor. Eh gerçek salebi de bulduğumuz zaman afiyetle içeriz artık. Ama bu tarifi denemenizi istiyorum, soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek olarak ben çok seviyorum.
MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı damla sakızı reçeli ( damla sakızı da olabilir )
1 yemek kaşığı şeker ( isteğe göre arttırabilirsiniz )
Tarçın
Bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin. Sonra fincanlara servis yapıp üstüne tarçın ilavesi ile afiyetle için...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder