Çok severim. Zaten sütlü tatlılara hayır demek zordur benim için, özellikle sabah aç karnına yemeğe bayılırım kahvaltı yerine...Kolay bir tatlı ama bazen sürprizler olabiliyor; kıvamının tutmaması gibi...Herşeyin aynı miktar olmasına rağmen istediğim gibi olmuyor bazen. Bu sefer olduğu gibi, sebebini anlamadığım birşeyden dolayı tam istediğim gibi olmadı...Ama pes etmek yok, sebebini öğrenince yazarım. Yapılışı zor değil;
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta ( ½ su bardağı suda eritilecek )
1 paket vanilya
İsterseniz 250 ml krema
Üstü için tarçın, hindistan cevizi, zevkinize göre herşey olabilir
Önce pirinçleri üstünü bir parmak geçecek kadar suda, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. Sonra sütü ve şekeri ilave edip kaynatıyorsunuz. Aslında sütlaç; sadece süt, şeker ve pirinçlerin kıvamı koyulaşana kadar kaynatılmasıyla yapılır, ama bu biraz zaman alır ve sütün yarı yarıya eksilmesi demektir...Ben biraz işin kolayına kaçıyorum ve kaynamaya başlayınca nişasta ilave edip karıştırmaya devam ediyorum. Sonra ocaktan alın ve isterseniz krema ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu yöntem son zamanlarda uygulamaya başladığım bir yöntem, sanki daha güzel oluyor gibi, ağzınıza daha bir süt tadı doluyor. Karıştırmak, sütlaç için güzel bir kıvam oluşmasını sağlıyor. Sonra bütün sütlü tatlılarda olduğu gibi vanilyayı en son ilave edip, son bir kez daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına paylaştırıp, istediğiniz gibi süslemek kalıyor. Buzdolabında soğumasını bekleyip yiyebilirsiniz. Bir de damla sakızı var tabii, isterseniz damla sakızı ilavesi ile çok daha hoş bir tat oluşturabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder