Neden Kara Orman denildiğini araştırdım ama bulamadım, aslında adı biraz ürkütücü gelir bana...ama tadı bir o kadar güzel. Bulunduğum yerde çok tutulan ve popüler olan bir pasta türü; asıl adı Forêt Noire... Şimdi diyeceksiniz ki sen neredesin, onu da anlatırım zamanla. Zor bir pasta gibi gözükse de aslında çok kolay. Biraz da mutfaktaki sabrınız önemli tabii... size kolay gelsin, tarif aşağıda;
MALZEMELER
4 yumurta
50 g ( 4 yemek kaşığı ) nişasta
150 g ( 1 su bardağı ) un
175 g ( 1 su bardağında 1 parmak eksik ) şeker
4 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı vişne suyu veya kompostosu ne olursa, taneli olursa daha iyi olur.
Krema için;
4 tane 250 ml lik krema
4 tane krema sertleştirici
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Üstünü süslemek için;
Çeşitli şekillerde çikolata parçaları, biraz pudra şekeri, biraz da kakao
Önce krema malzemelerini mikserle katı bir kıvama gelene kadar karıştırın ve buzdolabına alıp kek pişene kadar orada bekletin.
Kek malzemelerini yine mikserle hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırın ve yuvarlak bir kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında normal kek gibi pişirin...ama kek kalıbını önce katı yağ ile yağlayıp ardından da az bir unla kaplamayı unutmayın. Böyle olunca kekiniz kalıptan çok daha kolay çıkar.
Kek pişince biraz ılımasını bekleyin ve sonra dikkatlice 3 eşit parçaya ayırın. Alt parçasını hafif olarak vişne suyu ile ıslatın ve üstüne kremadan sürün, onun üstüne de vişne taneleri serpiştirin. Diğer parçayı üstüne kapatın ve aynı işlemi bunun için de yapın...en son parçayı kapatın, yine üstünü vişne suyu ile hafif ıslatın, kekin her tarafını krema ile kaplayın. Sonra da kremanın üstünü neredeyse beyazı gözükmeyecek kadar kakao ve çikolata tanecikleri ile kaplayın. Üstüne de biraz pudra şekeri serpin. Dolapta 1 gün bekletirseniz daha güzel oluyor...
Eğer sevmiyorsanız vişne tanelerini koymayabilirsiniz. Normalde üstünü vişne taneleri ve krema ile süsleyebilirsiniz. Aslında vişne taneleri yerine süs için kullanılan kiraz şekerlerini de kullanabilirsiniz. Bunların hepsi artık size kalmış bir seçim...
Resimdeki pasta kalabalık bir misafir grubu için yaptığım bir pasta... ben size normal 10-12 kişilik yuvarlak bir pasta için olan miktarları verdim. Umarım hoşunuza gider...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder