istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: HAMSİLİ PİLAV

6 Ocak 2014 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV





Hamsi zamanı geçmeden yapın derim. Hamsinin tadı hiç bir balıkta yok...

Balık ayıklamayla ilgili bir probleminiz yoksa hamsileri kılçıklarını da olmak üzere ayıklayarak başlayabilirsiniz bu pilava...


MALZEMELER

1 kg ayıklanmış hamsi

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı su

2 tane kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

½ demet dereotu

Tuz, karabiber, nane

Ve

Limon

Ve

Zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabı

İnce ince doğradığınız soğanları zeytinyağ ve tereyağ koyduğunuz bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve pirinci, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ilave edip tuzunu, karabiberini ve nanesini de ekledikten sonra suyunu da ilave edin ve kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Fırında da pişeceği için suyunu tam çekmeden alıp doğranmış dereotlarını da ilave edin.

Ayıkladığınız hamsilerin parlak kısımları dış tarafa gelecek şekilde fırın kabına dizin. Aralıksız olarak yan yana dizin çünkü pişince hamsiler küçüleceği için araları açılıyor.Kabın her tarfına hamsileri dizdikten sonra pilavı düzleyerek kaba boşaltın ve üstünü de hamsileri dizerek kapatın.

Porsiyonluk kaplar kullanabileceğiniz gibi büyük tepsilerde de yapabiliirsiniz...



180 dereceye ısıtılmış fırında hamsiler kızarana kadar pişirin...ellerinize sağlık...

Bol limonla servis yapmanızı öneririm...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder