Çabuk olduğu kadar da basit ve az malzeme ile yapılan bir lezzet...
Aslında bilinen bir tarif, hatırlatmak istedim...
Böyle tariflerde ölçülü malzemeler veremiyorum, isteğinize göre miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz...
Tavuğun göğüs etini kullandım, soğanları ve sarımsakları zetyinyağında soteledim, ufak ufak doğradığım tavuk etlerini de ilave ettim ve tavuk etlerinin renkleri beyaz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirdim. Sonra ufak ufak doğradığım yeşil biber ve domatesleri de ilave ettim. Domates salçasını da ekledim, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte ve su eklemeden, kendi suyunu çekene kadar pişirdim. Ocaktan alınca tuz, kekik, köri, kimyon ve karabiber ilave ederek karıştırdım. Acı ilavesini de isteğe göre yapabilirsiniz...
Ben pilav üstünde servis yaptım ama bu haliyle de servis yapabilirsiniz...
Güzel bir Cuma günü ve mutlu mutlu haftasonu dileklerimle...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder