Yumuşak ve ıslak kek kıvamlı kekleri seviyorsanız eğer bu kek size göre değil.
Daha yoğun kıvamlı, sıkı bir kek. Şeker miktarı bana göre normal ama çok şekerli sevenler için az gelebilir yani şeker miktarı isteğe göre arttırılabilir.
MALZEMELER
4 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süzülmüş çay
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı badem tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
4 su bardağı un
Süslemeye yetecek kadar pudra şekeri
Yumurta ve şeker önce olmak üzere bütün malzemeler iyice çırpılır, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür. 1900 ye ısıtılmış fırında 60-70 dk süre ile pişirilir. Malzemeler çok olduğu için kekin pişme süresi biraz uzun oluyor. Ben 25 cm lik kek kalıbı kullandım, daha büyüğünde bile yapılabilir. Eğer daha küçük bir kalıpta yapacaksanız malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsiniz.
Pişirdikten sonra kekin ters tarafını kullanırsanız üstünü pudra şekeri ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder