Yeşil ve kırmızının uyumu her zaman güzel duygular uyandırır bende, ikisi biraraya gelince ayrı bir canlılık ve tazelik anlatır sanki. Bu sefer yaptığım bu salata da olduğu gibi... Ben brokoli salatasını çok yaparım. Ben severim ama ev halkı da severse eğer daha büyük bir zevkle yapıyorum. Çok da sağlıklı ayrıca. Brokolileri yıkayıp doğradıktan sonra bir de sirkeli suda bekletiyorum, eğer içinde göremediklerimiz varsa temizlensin diye... Sonra kaynayan suya atarak 10-15 dakika kaynatıyorum. Tabii bu kaynatma süresi size kalmış, eğer yumuşak olsun derseniz biraz daha fazla tutabilirsiniz. Sonra brokolileri tabağa alın. Sos için de zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu karıştırıp üstüne dökün. Bu miktarları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, çok limonlu, az sarımsaklı gibi... Bu haliyle tüketmeyi biz seviyoruz. Ama geçen gün bu salatayı yaparken dolapta duran minik domatesler ilişti gözüme ve neden olmasın dedim ve brokoliler haşlanırken onları da attım içine, sudan çıkarınca kabukları da zaten kolayca soyuldu ve ortaya böyle bir görüntü çıktı. Haşlanmış domateslerin tadı da gerçekten güzel oldu, denemenizi tavsiye ederim...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder