EŞİMİN ELİNE SAĞLIK
Çiğköfte farklı bir tat eğer arada sırada yenirse, çok sık yemenin zararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu düşünce yapılışını öğrendikten sonra daha da bir desteklendi. Çünkü etin pişmemiş olması gerçeği göz ardı edilemez. Ama nedense cazip bir atıştırmalık, hele de arkadaşlarınızla bir masa etrafında toplanmışsanız daha da bir değerli. Tatlı bir sohbet eşliğinde, tatlı tatlı yeniyor, eh arada bir olursa sakıncası yok diye düşünebiliriz. Tabii bir de çiğköfteyi yapan birisi olması lazım… Gene böyle bir yaz tatilinde, nasıl yapılır, içine neler koymalı şeklinde çiğköfte hakkında konuşurken kardeşimin ben de bir arkadaştan öğrendim demesi ve hadi biz de yapalım cümleleri ile harekete geçtik ve eşimin kolları sıvaması ile başladı çiğköfte macerası…Sonunda artık bizim evde de yapılır oldu çiğköfte, eşimin gayreti ile…Zaman zaman yaparız, bence güzel oluyor…Ama yapım aşaması biraz önemli, çünkü yoğurma işlemi biraz zaman alıyor, ya da ben biraz fazla yoğurmasını istiyorum, biraz yorucu oluyor ama değer…
MALZEMELER
2 tane domates
8 diş sarımsak
3 tane orta boy kuru soğan
Önce bu malzemeleri blendırdan geçirip inceltin.
500 g bulgur
Bu malzemeleri bulgur ile güzelce yoğurun ve bulgurun yumuşamasını sağlayın, bu yaklaşık 15 dk sürüyor.
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve isot ilave ederek yoğurmaya devam edin.
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
İlave edin.
500 g kıyma ( 2 veya 3 kere çekilmiş yağı ve siniri olmaması tercih edilir )
İlavesi ile yarım saatten az olmamak şartıyla yoğurun ve yoğurun…
Nar ekşisi ve limon ilave edin. Tabii bu ilaveleri tamamen damak tadınıza göre yapın…Biraz daha yoğurduktan sonra,
1 kase ince kıyılmış maydonoz ve taze soğanın yeşil kısmından oluşan yeşillik karışımını ilave edin ve altına marul döşediğiniz bir servis tabağına şekil vererek yerleştirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder