istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: KADAYIFLI TATLI VE HAYIRLI RAMAZANLAR

20 Temmuz 2012 Cuma

KADAYIFLI TATLI VE HAYIRLI RAMAZANLAR




Yazarım sanmıştım ama yazamadım, olmadı, yolculuktu, işlerdi derken bir bakmışım günler geçmiş, Ramazan da gelmiş... neyse kaldığımız yerden devam...

Herkese gönül huzuruyla geçen bir Ramazan, dualarımızın kabul edildiği ve oruçların sağlık içinde tutulduğu günler ve güzel iftar sofralarında sevdiklerimizle buluşmak diliyorum...

Tatlı; oruçla geçen bir günün  ardından en çok istenen lezzetlerden, iftar sofralarının sonunda dört gözle beklenen, şerbetli, sütlü hiç farketmez...

İşte güzel bir tatlı tarifi sizlere, herkesin bildiği bir tarif, benimkisi sadece hatırlatmak amaçlı, soğuk soğuk yemesi güzel oluyor, hem de çok hafif...

MALZEMELER

300 g kadayıf

2-3 yemek kaşığı tereyağ

½ yemek kaşığı şeker

Badem, fındık

Önce kadayıflı kısımı yapmanızı tavsiye ederim, biraz oyalayıcı, başında durmak gerekiyor. Önce kadayıfları ufak ufak parçalara ayırın. Sonra tereyağını ve kadayıfları bir tavada pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, ama karıştırmayı bırakmayın, ocağın ateşi de çok fazla olmasın, yoksa çok kolay yanıyor...biraz uzun sürüyor ama olsun güzel bir lezzet için değer. Hafif pembeleşen kadayıfları ocaktan alın ve içine şekerini ilave edin ve ayrıca ayrı bir yerde kavurduğunuz iri dövülmüş badem ve fındık karışımını da ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.

Muhallebisi için;

1 lt süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya

1 çay kaşığı margarin

1 paket krem  şanti ( ya da 125 ml krema )

Bütün malzemeleri çırparak karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın, ayrı bir yerde hazırladığınız krem şantiyi ya da kremayı ilave edip 2-3 dk çırpın ve vanilyayı ilave edin.

Servisi değişik şekillerde yapabilirsiniz, isterseniz kare borcama önce muhallebi, sonra kadayıflı karışım ve sonra muhallebi dökerek hazırlayabilirsiniz, ya da tek kişilik sunumlar yapabilirsiniz, ister kaselere ister bardaklara, ben bardakta ikram etmeyi daha çok seviyorum. Bardakların altına biraz muhallebi, araya kadayıf ve üstüne biraz daha muhallebi. Kadayıflı muhallebileriniz artık buzdolabına girmeye hazır. İkram edene kadar dolapta bekleyebilirler. İkram edeceğiniz zaman kalan kadayıf ile üzerini süsleyebilirsiniz, daha önceden muhallebinin üstünü kadayıflarla süslerseniz eğer kadayıflar yumuşuyor, ama ikram etmeden hemen önce ilave ederseniz kıtır kıtır oluyor...



AFİYET OLSUN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder