istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Beklemez: MİLFÖY HAMURUNDAN GÜL BÖREĞİNE

24 Temmuz 2011 Pazar

MİLFÖY HAMURUNDAN GÜL BÖREĞİNE



Basit ve kolay bir börek. Bildiğiniz milföy hamurlarınıçük karelere bölüyorsunuz, boyutları hemen hemen 10 cm lik kareler halinde oluyor, sonra bunları un serperek oklava ile iki katı büyüklüğüne kadar açıyorsunuz. İçine istediğiniz iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Patatesli, penirli, kıymalı, ben en çok ıspanaklı olanını tercih ediyorum. Ve gül böreği şekli vererek sarıp tepsiye yerleştirip üstüne de yumurta sarısı sürüyorsunuz. Isterseniz çörek otu veya susam da kullanabilirsiniz. Çıtır çıtır bir börek oluyor. Açma böreğin yerini tutmaz ama ona yakın bir lezzet… Milföy hamuru yeterince yağlı olduğu için yağ kullanmanıza da gerek yok.




AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder